• 16 oktober 2022: BMT – sv Houtwijk veteranen

    Vandaag slechts 15 man, dus weinig druk op de spelers om optimaal te presteren, maar door enige verrassende positiewisselingen begonnen we toch scherp aan de wedstrijd. Er werd wat slordig gevoetbald van 2 kanten en het wachten was op de kansen, de eerste was voor Houtwijk, maar zonder resultaat. Één minuut later brak een speler van BMT in ruime buitenspelpositie door en zoals het hoort vlagt Nico op het moment dat hij de bal ontvangt, maar géén buitenspel volgens de scheidsrechter, die op één lijn stond, namelijk: de middenlijn. De bal ging er overigens NIET in. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger, hoogtepunt was wel de strafschop die we tegen kregen na een prachtige sliding van Martin die zijn man niet eens aanraakte. De scheids konden we inmiddels rustig kwalificeren als “thuisfluiter”, 1-0 achter. Veel vrije trappen tegen, waarbij het opviel dat tegenstanders vaak kermend naar de grond gingen waarbij je denkt “die staat niet meer op”, maar dat viel nogal mee: ik heb 3x de ambulance weer moeten afbellen.
    Persoonlijk zou ik me schamen indien iemand zo overduidelijk éénzijdig fluit, maar de spelers van BMT vonden het wel best en speelde het spelletje gewoon mee. Jammer dat wij ons – misschien wel begrijpelijk – toch uit ons spel lieten halen. In de rust geconcludeerd dat we ons er maar niets van aan moeten trekken en ons eigen spelletje moeten spelen, want wij waren zeker niet de mindere. De eerste minuten van de tweede helft waren dan ook veelbelovend, diverse kansen en rebounds, maar alles werd met gevaar voor eigen leven, geblokt. En dan zie je natuurlijk dat hij aan de andere kant valt (dit was een gewoon echt doelpunt). De soap ging verder toen de spits van BMT met zijn arm Edje van achter naar zich toe en naar de grond trok. Ed wilde de vrije schop na het fluitsignaal al nemen, maar de uitleg was dat hij de spits naar de grond werkte, dus weer een strafschop en 3-0, daarmee was het wel gedaan. Voor de statistici onder ons: het werd nog 4-0 uit een kopbal uit een corner.
    BMT lijkt het als vereniging goed voor elkaar te hebben, een mooi terrein (oud-Vios), ook goed georganiseerd op deze zondagochtend. Ze hebben inmiddels ook 29 jeugdteams (waaronder 5 meisjesteams) en 6 seniorenteams op zaterdag en zondag, de groei zit er goed in. Heel jammer dat ze daarom dit soort fratsen uithalen, nu blijft de naam BMT toch vooral verbonden met “BMT? O, dan weet je het wel, daar win je nooit”. Persoonlijk vraag ik me ook altijd af, of het nou echt leuk is op deze manier te winnen, we hebben het hier over teams van gemiddeld 50 jaar oud die een ontspannend potje voetbal (willen) spelen…
    En na afloop? De mensen achter de bar waren heel gezellig, het bier goed op temperatuur, het zonnetje scheen… We hebben er met een flinke groep nog enkele uurtjes heerlijk doorgebracht, met goede discussies, grappen en grollen. Onze zondag was hierdoor uiteindelijk toch niet helemaal verpest en die derde helft hebben we in elk geval ruimschoots gewonnen….
    Coach