• Clubinformatie

  Clubinformatie

  s.v. Houtwijk....., een hartstikke leuke club!

  Waarom is het leuk om lid te zijn van s.v. Houtwijk?

  We proberen hierbij een tipje van de sluier op te lichten. Mocht je na het lezen ervan nog steeds twijfelen kom dan gewoon eens een kijkje nemen en train een aantal keer met ons mee. Ook zijn we graag bereid ons beleid en doelstellingen van de vereniging in een persoonlijk gesprek toe te lichten. Je ervaart het natuurlijk pas echt als je lid wordt.

  Wat voor een soort leden zoekt s.v. Houtwijk?

  Een ieder die van een spelletje voetbal houdt of je nu een jongen of meisje, oud of jong bent voor ieder is er plaatsbij onze vereniging. Hierbij besteden we echter de aandacht aan de jeugd daar de jeugd de toekomst heeft maar uiteraard zijn ook de ouderen van essentieel belang voor onze vereniging en is dan ook voor henmeer dan genoeg aandacht bij onze club.

  Zowel jongens of meisjes kunnen lid worden van onze club met of zonder ervaring in het voetballen. Wij snappen namelijk ook dat niet iedereen zo goed is als Messi. Wel verwachten wij van je dat je je uiterste best doet, enthousiast, serieus en een team spelter bent. Want bij s.v. Houtwijk spen wij om beter te worden in een gezellige en goede sfeer met respect vooor iedereen.
   
  Om dit voor elkaar te krijgen zorgt het bestuur van s.v. Houtwijk voor een goede (professionele) organisatie. Dat is namelijk de belangrijkste basis om onze hiervoor genoemde visie te realiseren. Bewijst staat het woordje "professioneel"tussen haakjes. Want professioneel betekent niet dat al het binnen de club gedaan zal worden door betalalde krachten. Maar bij s.v. Houtwijk werken wij ook met vele vrijwilligers en ook daar kun je je  voor aanmelden .
   
  Om dit voor elkaar te krijgen zorgt het bestuur van s.v. Houtwijk voor een goede (professionele) organisatie. Dat is namelijk de belangrijkste basis om onze hiervoor genoemde visie te realiseren. Bewijst staat het woordje "professioneel"tussen haakjes. Want professioneel betekent niet dat al het binnen de club gedaan zal worden door betalalde krachten. Maar bij s.v. Houtwijk werken wij ook met vele vrijwilligers en ook daar kun je je  voor aanmelden .
   
  Eerst iets over de vereniging
   
  S.v. Houtwijk is opgericht op 18 april 1930. Sinds 1996 speelt de club op het Rijnveld sportpark in Houtwijk. De vereniging telt momenteel ongeveer 300 leden waarvan er +/- 115 in de jeugdafdeling spelen. Het complex bestaat uit twee velden waarvan één kunstgrasveld en één is voorzien van echt natuurgras met een uitstekende waterafvoer. De bespeelbaarheid van onze velden is dus bijna optimaal en afgelastingen komen bijna niet meer voor. Het kunstgrasveld maakt ook dat s.v. Houtwijk het voetbalseizoen maximaal kan verlengen en er buiten de competitie maanden gewoon doorgetraind kan worden. Ook maakt het dat we andere leuke activiteiten buiten het voetbalseizoen om kunnen organiseren. Bij s.v. Houtwijk krijg je dus meer waar voor je contributie! Beiden velden beschikken over een lichtinstallatie waarbij avondwedstrijden kunnen worden gespeeld. Verder beschikken we over zes kleedkamers, een EHBO ruimte, een waslokaal, twee scheidsrechterskleedkamers en drie materiaalruimtes. Het clubgebouw ligt op de eerste verdieping boven de kleedkamers.
   
  De Seniorenafdeling
   
  Van s.v. Houtwijk bestaat uit een zaterdag-en zondagafdeling. De zondagafdeling bestaat uit een aantal elftallen die op recreatief niveau voetballen. Onze selectie elftallen spelen op zaterdag. Zowel het 1e en 2e elftal zijn selectieteams. Deze elftallen zijn vooral prestatiegercht. bezig o.l.v. een uitgebreide technische staf.
   
  De Jeugdafdeling
   
  Krijgt in het seizoen 2016-2017 een nieuwe impuls. Een enthousiaste jeugdcommissie heeft zich ten doel gesteld deze afdling weer uit te laten groeien tot kweekvijver van onze seniorenselectie. Om dit te realiseren zijn de voetbaltechnische- en organisatorische zaken van elkaar gescheiden. De voetbaltechnische zaken zullen worden gecoordineerd door een speciaal hiervoor aangewezen en opgeleide functionaris. Deze zal het niveau van de traningen bewaken en een belangrijke stem hebben bij de teamindelingen. De jeugdcommissie zal zorg dragen voor een uitstekende organisatie en prima sfeer die naast voetbal zal bestaan uit een groot aantal andere activicteiten.
   
  De trainingen
   
  De trainingen vinden in de (vroege) avonduren plaats vanaf halverwege augustus tot halverwege juni. De jeugdtrainingen vinden plaats op de verschillende doordeweekse avonden en verschillen per team en/of leeftijdsklasse.
   
  De wedstrijden
   
  Alle teams van hoog tot laag, senioren en jeugd zijn ingedeeld voor de competitie van de KNVB. Tevens wordt er ingeschreven voor bekervoetbal dat onder de vlag van de KNVB wordt gespeeld. Daarnaast wordt er op vrije wedstrijddagen indien mogelijk vriendschappelijk gespreeld tegen andere verenigingen. Daarbij kent de jeugdafdeling aan het eind van het seizoen een lange traditie van toernooi voetbal. Een deel van de toernooien wordt door s.v. Houtwijk georganiseerd en er wordt ook deelgenomen aan toernooien die worden georganiseerd door andere verenigingen.
   
  Het clubtenue
   
  s.v. Houtwijk is trots op haar Oranje/Zwarte tenue. De club hanteert dan ook zeer strikte regels met betrekking tot de kleding. Wij zijn van mening een goed kledingbeleid een belangrijke bijdrage levert aan de uitstraling van de club. Om dit te stimuleren en te handhaven hebben we het voor Den Haag unieke clubtenue spaarplan ingesteld. Dit houdt in dat in het contributie bedrag een spaarbedrag is inbegrepen waarvan elke 3 jaar de volledige vereniging opnieuw zal worden voorzien van een volledig nieuw tenue. De sponsormogelijkheden op tenues, trainingspakken en dergelijke worden verenigingsbreed "verkocht". Hiermee genereert de vereniging extra inkomsten die we aanwenden ten behoeve van de voetbalopleiding van onze leden. Bij het tussentijds lid worden is het mede daarom verplicht een tenue aan te schaffen bij de vereniging. Deze hanteert een speciale prijs voor s.v. Houtwijk leden die bijna 10 Euro korting betekent op de normale winkelwaarde.
   
  Samen sporten is samen afspraken maken
   
  Binnen elke organisatie maak je afspraken met elkaar om de zaken soepel te laten verlopen. Bij s.v. Houtwijk is dat niet anders. Bij het definitief aangaan van het lidmaatschap krijg je daarom een brief uitgereikt waar we deze afspraken bevestigen. Omdat s.v. Houtwijk een open structuur heeft waarin iedereen welkom is die van het voetbalspelletje houdt is het ook noodzakelijk dat je weet waar de vereniging voor staat. In feite is dat heel simpel namelijk: "Ieder s.v. Houtwijk lid of supporter toont in zijn doen en laten respect voor zijn medemens en diens eigendommen" Dit geldt niet alleen voor onze tegenstanders tijdens en na een wedstrijd maar zeker ook voor je medespelers, ouders en vrijwilligers. Het bestuur van s.v. Houtwijk tolereert geen afwijkend gedrag en als je je niet aan deze afspraak kunt houden dan moet je ook geen lid worden van s.v. Houtwijk.
   
  En nu lid worden!
   
  Indien onze visie en slogan je aanspreekt, je bereid bent de normen en waarden die s.v. Houtwijk hanteert na te leven en je als je daarvoor gevraagd wordt een bijdrage wilt leveren aan onze organisatie en realisatie van onze doelstelling dan zien wij je graag lid worden van onze vereniging. We voorspellen je dan ook een fijne tijd bij s.v. Houtwijk. Een vereniging met visie en ambitie en die bouwt aan een gezonde toekomst.
   
  Hoe kun je lid worden?
   
  • Je kunt je aanmelden door via onze site het inschrijfformulier in te vullen en toe te zenden
  • Je kunt tijdens één van de trainingsavonden langskomen en informatie inwinnen.
  • Tijdens onze groots opgezette Open Dag
  • Je kunt inlichtingen inwinnen via het secretariaat via het contactformulier.

   

  Korting voor Ooievaarspashouders

  Indien je over een Ooievaarspas beschikt dan hebben wij bij s.v. Houtwijk goed nieuws voor je. Bij s.v. Houtwijk kun je hiermee je voordeel halen. Voor leden tot 18 jaar kun je 100% korting op je contributie krijgen, met andere woorden:  je kunt contributievrij spelen. Tevens kun je via de stichting leergeld een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van je kleding. Voor volwassen boven de 18 jaar met een Ooievaarspas geldt een 50% kortingsregeling.  Hoe het e.e.a werkt leggen wij je graag persoonlijk u