• SV Houtwijk pas na rust terug in de wedstrijd tegen een frivool en dapper spelend Quick (H)

  SV Houtwijk pas na rust terug in de wedstrijd tegen een frivool en dapper spelend Quick (H)

  De vraag bij Houtwijk was of de ploeg de stunt bij GDA een vervolg kon geven. Het was de eerste keer voor beide standaard ploegen dat er tegen elkaar op zaterdag wordt gespeeld. Wedstrijdsponsor van Houtwijk was hoofdtrainer Jan Kloor.

  Pupil van de week is Noach Strang is 9 jaar en speelt in O10 -1 en eet het liefst Nasi zonder pinda saus.
  Wedstrijdverloop
  Op een regenachtige zaterdag kwam Houtwijk binnen de lijnen tegen Quick ( H ) dat vorig seizoen promoveerde vanuit de 5e klasse. De wedstrijd begon matig, veel balverlies aan beide kanten. De eerste kans was voor Quick, Jeroen Everitz keeper van Houtwijk moest al vroeg de handen uit zijn mouwen steken.
  In een gelijk opgaand duel was het Quick dat eerst een riante kopkans miste maar daarna wel scoorde. Bas Paardekooper maakte uit een afgeslagen aanval van Houtwijk de 0-1.
  Dit was tevens de ruststand. Houtwijk was geen schim van de ploeg van vorige week.
  Tweede helft
  Jan Kloor wisselde bij Houtwijk na een kwartier een aantal spelers in de hoop deze wedstrijd te doen kantelen maar de gehoopte verbetering bleef uit. Quick bleef moeiteloos overeind en kreeg kansen om de 0-2 te scoren. Eerst schoot Taco Steens de bal naast het Houtwijk doel, terwijl er in schieten makkelijker leek vanuit zijn positie. En niet veel later was het spits Tobias Ernst die Houtwijk keeper Everitz het nakijken gaf 0 - 2. De wedstrijd leek beslist.

  Roy Hartman en Robbie Boere hadden hun opwachting al gemaakt bij Houtwijk om zodoende snel een aansluitingstreffer te maken. Houtwijk toonde veerkracht, het nam het heft in handen en ging op jacht naar een beter resultaat.
  Slotfase
  Houtwijk spits Lesley Kloor kopte de bal eerst net over de lat, nog geen minuut later graaide en grabbelde Quick doel man Rens Scheenstra tevergeefs naar de grond, toen Lesley Kloor weer binnen kopte, maar nu was het wel raak 1 - 2.

  Het was weer een echte wedstrijd want Houtwijk zette door en 2 minuten na de aansluitingstreffer scoorde Houtwijk de gelijkmaker. Een prima voorzet over links van Houtwijk linker spits Nick Sadi werd perfect afgerond in de rechter boven hoek door invaller Robbie Boere 2 – 2. Goed ingevallen of een gouden wissel aan u de keuze.
  Houtwijk leek los en van het angstvoetbal uit het eerste deel van de wedstrijd was niets meer te merken maar helaas voor alles en iedereen met een Houtwijk hart was het te laat. Quick was de beter voetballende ploeg en na afloop overheerste daar toch wel de teleurstelling over de remise. Bij Houtwijk was men gelukkiger met het gelijke spel.
  KNVB scheidsrechter Ruben Polle` uit Gouda, die in zijn kielzog een begeleider uit Zeist ontving in Den Haag viel niet op, deed zijn werk goed bij een matige voetbalpot, dan doe je het als arbiter toch zeker goed .
  A.s zaterdag is de wedstrijd ODB tegen Houtwijk aan de Alberdastraat om 14.30. uur en Quick treedt thuis aan tegen BMT om 18.00 uur.