• Sv Houtwijk veteranen – WIK,

  Zondag 6 november 2022

  Wat een baggerweer vandaag, maar ja, als Allerzielen (2 nov) zacht begint, volgen veel regen en wind.
  Johan was gewoon ruim op tijd na zijn les vorige week (te laat komen is gebrek aan respect, niet aan tijd). Des ondanks startten we 11 minuten te laat, geen probleem, met tijd en stro, rijpen de mispels.
  Dit keer begonnen Ed, Kenny en Hans op de bank: door de bank genomen (gelukkig niet letterlijk), “best wel kwaliteit”, en iedereen weet: de kwaliteit van de bank bepaalt de kracht van het team .
  De start was veelbelovend: vanaf de aftrap een steekpass op Danny die koelbloedig de 1-0 scoort. Makkie? Nee! Makkelie? Helemaal niet! Dan een dubbel foutje bij ons achterin (als de verdediger niet naar voren stapt, blijft hij op dezelfde plaats staan), nummer 10 vrij voor de keeper en 1-1. De eerste 20 minuten kansen over en weer, maar het werd wél 1-2 omdat een speler (weer de nummer 10) zo tussen 2 man door kon lopen (als de verdediger…. Oh, die heb ik al gehad). De 2-2 van Nicola was een fraaie aanval en inderdaad géén buitenspel (prima grens! Als je toch ruim gaat winnen, kan je wel een doelpuntje tegen pinnen).
  Scoort die nummer 10 weer de 2-3, de kracht van herhaling: we hadden hem door! Dus tijd voor een mandekker, een pitbull, een Laseroms, een klereleier, een tank, een soort van Ed die de spits aan banden legt en daar hebben we er maar één van: Ed. Opdracht: al gaat die nummer 10 pissen, je volgt hem en schakelt hem uit! De coach van WIK had echter een tactisch hoogbegaafde tegenzet: Ed er in, de nummer 10 er uit, dus ging Ed maar op de nummer 11 (dat was het dichtsbijzijnde nummer).
  De 2-4 was een makkelijke kopbal uit een corner, speler stond tamelijk vrij (als een Louis van Gaal met al zijn vrienden). De 2-5 vlak voor rust weet ik niet meer, moest de thee ophalen. Conclusie 1e helft: Ieder mens maakt fouten, leer er van! Nou, de helft van het team kon dan beter meedoen met “de slimste mens”, dan aan de 2e helft van de wedstrijd.
  In de rust werd er weinig gesproken, ik denk vanwege geen woorden, maar daden!, maar dit is Den Haag, dus stond het 2 minuten na rust 2-6 (zés maal een tegengoal? dan klinken de biervaten hol!). Ook sv Houtwijk kreeg kansen, maar die werden vakkundig om zeep geholpen, of gewoon door de keeper gered. Aan onze kant ging bijna elke aanval er in (2-7) en gaf de scheids (terecht) een penalty (2-8). Het slotwoord was voor Danny die een mooie aanval netjes intikte. Einduitslag 3-8, goed voor het doelgemiddelde na 5 wedstrijden: 21 voor en 28 tegen.
  Ten slotte: ene Cruijff zei ooit: “Je kan ook goed spelen, zonder een bal te raken.”, maar laten we dat de volgende keer niet de hele wedstrijd volhouden, da’s een gratis tip van….
  Coach