• Wedstrijdverslag Quick J08-4 - sv Houtwijk J08-1

 • Op deze mooie vroege ochtend stonden we klaar voor onze eerste wedstrijd in de 4de fase. We speelden vandaag uit bij Quick en namen het op tegen Quick J08-4.

  We startte vandaag met een nieuw team. Sem en Jaxon konden er helaas niet bij zijn wegens griep.
  Aanwezig waren vandaag: Riahts, Rayan, Ahmed, Pedro, Ishay en Percy.

  Je kon merken aan de boys dat ze er weer zin in hadden.

  We begonnen met de volgende spelers aan de aftrap:
  Riahts startte in het doel. In de achterhoede stonden Rayan en Ahmed op hun vertrouwde plek. Op het middenveld stond ons enige echte Pedro, en ons aanval werdt gevormd door Ishay en Percy.

  De wedstrijd begon al heel gauw met een moment van niet oplettendheid vanuit ons kant. Quick wist hierdoor snel te scoren, 1-0 voor Quick.
  Maar!!!! onze kleine oranje leeuwen lieten dit gelukkig niet onbeantwoord !!

  Coach Rachid gaf namelijk de jongens een peptalk waardoor sv Houtwijk wakker geschud werd en snel de 1-1 maakte. Dit vergrote het zelfvertrouwen en de motivatie bij de jongens. De ouders aan de zijlijn stimuleerden ook nog eens, heel mooi gebaar ouders :)

  Eerste rust moment.

  Bij aanvang van de tweede gedeelte van de wedstrijd heeft coach Rachid de kleine leeuwen een opdracht meegegeven, namelijk:
  Vanaf nu gaan we brullend het veld op en laat het mooie voetbal zien wat we als team kunnen spelen. Al gauw begon sv Houtwijk
  met het vertrouwde mooie aanvallende spel, dit resulteerde in een snelle 1-2. De kleine leeuwen zijn nu wakker gebruld !!
  Vanuit ons keeper volgt vervolgens snel een nieuw aanval, die via een heel mooi \"wegje\" langs de lijn bewandelde en met een mooie assist ervoor zorgde dat sv Houtwijk de 1-3 kon maken.

  Tweede rust moment.

  In de derde gedeelte van de wedstrijd hadden de jongens de smaak te pakken.
  Je merkte gelijk dat sv Houtwijk voor de overwinning ging want!!!!!!!!, de opbouw was zeer verzorgt, er was mooie tikwerk te zien, en het passen naar elkaar toe was erg goed. Dit leide al gauw tot de 1-4 :) Dit was een prachtige \"wauw\" moment, echt te mooi voor woorden :)

  Daar lieten onze kleine leeuwen het niet bij zitten. De Houtwijkers bleven het mooie verzorgde voetbal spelen. Quick probeerde het wel, maar Rayan en of Ahmed zorgden er steeds voor dat ze er niet door heen kwamen. Zij waren in de achterhoede een muur wat niet te slechten was, onze super verdedigers.

  Derde en laatste rust moment.

  Coach Rachid ging de laatste 10 minuten van de match in met een mooie tactiek.

  Namelijk \"fase 2\": Dit houdt in dat de jongens die in de verdediging stonden nu in de aanval stonden en visa versa.

  Het duurde niet lang of de 1-5 stond al op het scorebord. Bij Quick stonden ze allemaal versteld dat het zo snel ging. Quick speelde direct na de aftrap
  beter. Coach Rachid besloot daarom snel om de jongens weer te laten spelen vanuit hun vertrouwde positie, de verdedigers weer achterin en de aanvallers in de voorhoede.

  Deze tactische terugzetting resulteerde snel in de 1-6. Onze keeper dacht, ik doe weer hetzelfde als voorheen, namelijk een uitloop langs de
  lijn met een hele mooie assist. Die durft (Riahts) ons goal open en bloot te laten staan !!!!! Gelukkig hoefden we daar geen zorgen
  over te maken want daar stonden Rayan, Ahmed en Pedro in de verdediging.

  Uiteindelijk scoorde sv Houtwijk nog één keer. Uiteindelijk werdt het 1-8 voor sv Houtwijk.

  Mooi gedaan jongens :)

  Groeten van coach Rachid, Levent en Erwin